border
border
border top
border
button boden_elo
button inbjudan
button erbjudanden
button anmälda
border
the way of shogi kanji
border
border
borderborderborderborder

Boden Elo

 

Denna tävling är unik i sitt slag. Egentligen en ganska enkel tävling. 6-11 deltagare som möter varandra under fem ronder på en helg. Det unika är att tävlingen erbjuds varje helg, året om och att du får tillfälle att möta en stark internationell mästare.


Tävlingen grundades sommaren 2012 av Emil Hermansson. Boden Elo har nu arrangerats 18 gånger. Nu är Erik Geijer med Schacksnack involverade för att marknadsföra och förbättra konceptet. Vi saknar i Sverige en ort som satsar hårt på schack och som gör det möjligt för att fler unga att satsa på schack. Nu har Boden möjlighet att bli en ny metropol.


När du deltar i Boden Elo har du alla möjligheter att utveckla ditt spel. Vi erbjuder fina lokaler och fin utrustning för att skapa en seriös atmosfär så länge spelet pågår och mellan ronderna finns det tid att lära känna varandra och skapa en fin gemenskap. Vi erbjuder billig logi för 100 kr natten. Vill du kombinera spel med träning kan du få en lektion före och en efter turneringen för endast 500 kr (spara 400 kr).


Tävlingen är öppen för alla. Nedan ser du en kalender och du väljer själv vilken helg du vill spela. När du har anmält dig inväntar du att fältet ska fyllas. När fem spelare har anmält sig anses det som säkert att tävlingen kommer att bli av och då sänds en e-post till dig där du får bekräfta ditt deltagande. Anmälan är öppen till onsdag kl 18, samma vecka som tävlingen ska spelas. På onsdag kväll sänds lottningen ut så att du kan se vilka du kommer möta och i vilken ordning.


Tävlingen har sex eller fler deltagare och spelas om fem ronder. Schemat är fre 18-22, lör 11-15, 16-20, sön 11-15, 16-20. Betänketiden är 90 minuters grundtid plus 30 extra sekunder per drag. Som framgår av namnet så elo-registreras tävlingen och du kan skaffa dig ett elo-tal eller förbättra det du redan har.


Vi använder fina bräden och klockor, lokalen är ljus och tyst, det är gott om plats vid borden, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för att spela bra. Efter partiet analyserar vi partierna och med en internationell mästare på plats så finns det många fina tips att få.


Vi ser gärna att de som spelar i våra tävlingar har vissa ambitioner med sitt spel och vill utvecklas. Det är roligt för oss om deltagarna blir starkare för varje gång. Det är en utmaning att möta en internationell mästare men också att spela bra i de andra partierna. Samtidigt vill vi värna om gemenskap mellan spelarna och en behaglig atmosfär.


Vi har bra arrangemang och nöjda deltagare men innan tävlingen kan slå igenom på allvar behöver vi många nya spelare som vill delta i våra tävlingar. Vi hoppas att med Schacksnacks hjälp sprida budskapet om denna fina tävlingsmöjlighet i Sveriges nya schackmetropol!


Alla spelare med stort schackintresse och stora ambitioner är välkommen att kontakta mig på emilherman@hotmail.com . Jag har lång erfarenhet om vad som är bra träning och hur man ska gå tillväga om man vill spela professionellt. Jag erbjuder effektiv internetträning och har fostrat unga talanger som GM Nils Grandelius och IM Mads Andersen.


Ett stort tack till Erik Geijer och Schacksnack som engagerat sig i projektet samt alla spelare som önskar vara med i våra tävlingar,


Emil Hermansson, Boden, aug 2013.